Segíthetek?

Egy partnerem történetét írom le Neked, aki egy egyszerű kérdéssel megháromszorozta az üzletébe betérő vendégek, illetve a vásárlók számát… Erdős Attila, az üzlet vezetője mesélte el nekem:

“- Régebben, amikor betértek az üzletbe, mindig azt kérdeztük: – Miben segíthetek?

A válasz minden esetben ez volt: – Köszönöm, csak nézelődök. – és ezzel ennyi is volt a kommunikáció. Tényleg csak nézelődött egy ideig, majd vásárlás nélkül távozott.

Az Akadémián egy képzésen megtanultam a felmérést, amit használva végül megtaláltuk a kulcsszót, és kijött ez: az emberek személyes ajándékot keresnek, olyat, aminek a megajándékozott örülni fog! 

Először az üzlet külső ajtajára feliratot készítettünk: személyes ajándék, ami megnövelte a betérő emberek számát. Majd  az üzletben is használni kezdtük: amikor belép az üzletbe, köszönés után  feltesszük a kérdést: – Milyen személyes ajándékot keres?

Nagyon jók a tapasztalatok: nincsenek “csak nézelődők”, hiszen ezzel a kérdéssel rögtön elindul egy kommunikációs folyamat, aminek a végén a betoppanó tényleg vásárol!

Aki hozzánk betér, 99%-ban vásárol is, ezért a munkatársakkal közösen elhatároztuk: mostantól kizárólag ezt a kérdést használjuk.”

 

 

Köszönöm megtisztelő figyelmed, nézd meg, hogyan tudnád alkalmazni!

 “Nagyobb profit, több szabadidő!”

 

Dienes Attila

Legörültebb Konzultáns, Író

DMA cégteszt

Siker Program

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©DMA - Dienes Management Academy - ITSC WebÜgynökség

SIKERSZTORI