Piroska és a Barkas teljes mese

Volt egyszer egy aranyos kislány, akit mindenki szeretett  és úgy hívták, Piroska. Nyugodt volt az élete, amíg nagymama meg nem ajándékozta egy három sebességes Barkassal, hogy többet láthassa az unokáját.

De hamar felborult az élet, mert a Barkas lett a fontos és Piroskának minden ideje arra ment el, hogy azzal foglalkozzon. Így nagymamát „elnyelte” a Barkas, mert nem volt idő másra. Amikor azt hallotta nagymama az unokájától, hogy “van időm Rád”, akkor kerek szemmel nézett, és meg is kérdezte Piroska: – Nagymama, miért olyan nagy a szemed?

– Hogy jobban lássalak, mert ma már nagyon ritka az, hogy ilyet hallok Tőled.

De hová lettek azok a régi szép idők? – elmélkedett Piroska… Régen volt időm, most meg csak a Barkassal nyargalok és mégsem vagyok boldog! Lehet, hogy a farkas miatt van! Az a galád!

Hová fog ez vezetni, ha továbbra is hanyagolom a Nagyit, mert csak Barkasozok és a farkast hibáztatom, hogy mindig megállít? Biztos ez a helyes út?!

Ezeket megkérdezte magától: – Azt csinálom, amit szeretek? Arra fordítom, az időt, ami hasznot is hoz Nekem? Hozzá vezet ez a célomhoz, amit csinálok?

Ezzel kikerült az időhiányból?!

A mese így folytatódik: Piroska először ellenállásba ütközött, avagy a farkasba, mert ugyanazon az úton indult el a nagymamához, mint eddig és várta, hogy valami megváltozik, de minden ugyanaz maradt.Piroska teljesen kimerült és nagyon sírt, mert ismét csapdában volt.  Nehezen tudta azt elfogadni, hogy rosszul csinálja, és nem ismerte fel, hogy ha együtt akarja tölteni az időt a nagymamával, ahhoz igenis másképpen kell csinálni, mint ahogy eddig tette.

Így az igazmondó juhászt hívta fel mobilon, hogy konzultáljanak. Ezt mondta Piroskának:

– Többféleképpen tervezhetünk! Merenghetsz, a múlton,  hogy milyen szép Barkasunk volt és hogy hasítottunk vele. Ó, milyen szép idők voltak azok! Múlton álmélkodni őrültség.

Akik a múlton méláznak, azokkal bármi is történik a jelenben, azt összehasonlítja a múlt kudarcaival és így hoz döntéseket. Sejted, mi az eredmény ennek, Piroska?

Vagy töprenghetünk a jelenben, és félhetünk a farkastól, hátha nem jön velünk szembe. Ugyanez a helyzet volt velem is, amíg féltem a farkasoktól, addig mindig elvitték a bárányokat. A sok próbálkozásom vége az lett, hogy se bárány, se aranytallér, se idő. Ahogy telt az idő, azon kaptam magam, hogy a múltbeli kudarcaim áldozata lettem, mert jócskán ezen is volt figyelmem, mert ott ragadt. A tudás hiánya miatt ez lett a megszokott működési formám.

De elmentem a bölcsekhez az Óperenciás tengeren is túl! Tudod, mit mondtak?

Juhász! Ahol most tartunk, az annak az eredménye, amit a múltban terveztünk.

Tervezd meg a jövőd, és ne várj változást attól, amit ugyanúgy csinálsz, mint eddig, mert az elmebetegség és csak időhiányt fog eredményezni!  

Piroska erre ennyit mondott: – De én nem ilyen vagyok, én tervezek! Én egy modern Barkasos vagyok!

Rendben. – mondta az igazmondó juhász. – Én amióta visszajöttem a bölcsektől, tudok a  jövőben tervezni.

Mégpedig így:

Tudatosan azon dolgozom, hogy mi fog megtörténni és nem azon rágódok, hogy mi volt és mi van, hanem, hogy MI LESZ!

Ezekkel a gondolatokkal indult el a pozitív változás az életemben és kevesebb lett a stressz, és csak jöttek az elismerések, ahogy jövőre kezdtem el koncentrálni.

Úgy csináltam, – folytatta a juhász – hogy azt írom le pontosan, hová el akarok eljutni. Ezt alaposan megfogalmazom.

Itt a vége, fuss el véle! Ha nem hiszed, járj utána.

Köszönöm megtisztelő figyelmed, nézd meg, hogyan tudnád alkalmazni!

 “Nagyobb profit, több szabadidő!”

Dienes Attila

Legörültebb Konzultáns, Író

DMA cégteszt

Siker Program

 

 

 

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©DMA - Dienes Management Academy - ITSC WebÜgynökség

SIKERSZTORI