Létezik igazságos teljesítménybérezés?

Mostanában javarészt teljesítménybérezéssel kapcsolatban konzultáltam cégeknél, hiszen nagy rutinom van ebben a témában is.

Gondoltam, posztolok egy felmérést a  facebook-ra, hogy milyen téma izgatja fel az cégvezetőket. Két témakör vitte a prímet: az egyik a lelkesedés kulcsa, a másik pedig a teljesítménybérezés. Jöjjön néhány tapasztalat, amit szeretnék megosztani Veled.

Ahol a leggyakoribb hiba szokott lenni, az sajnos a vezetők fejében van! Büntetésekben gondolkodnak, nem pedig jutalmakban. Például odaadnak egy plusz jutalmat, és ha valaki rosszul dolgozik, akkor levonják. Így a lelkes emberekből lesznek a nem termelők. Viszont termelni kell, hogy profitot termeljünk, nemde?

Tehát jutalmazásokban érdemes gondolkodni és csak akkor tudunk úgymond büntetni, ha az eredmények után vannak kifizetve a munkatársak, és ha nő a statisztikája, akkor sokat keres, ha csökken, akkor oda a nagy zseton.

Erre azt szoktam kapni, hogy „ezt nálunk nem lehet”. Lehet, viszont nem könnyű és nem olcsó! De gondolj bele, hogy mennyi a veszteség azzal, hogy kifizetünk olyan embert, aki nem dolgozott meg a pénzéért, és ezt látja a másik munkatárs, aki jól dolgozik – és emiatt végül elmegy!

Minden cég teljesen más és más, egy dolog viszont minden igazságos bérezésnél ugyanaz: a poszt eredménye után kell, hogy legyen meg határozva a jutalmazás!

Ha több feladata van valakinek, az is rendben van, mivel én egy táblázatba szoktam vezetni és pontok alapján szépen fel lehet építeni és kialakítani egy igazságos bérezési rendszert. Csak pontosan kell megnevezni azoknak a feladatoknak az eredményeit!

Ha most azt érzed, hogy ez nem könnyű, igazad van

 

Köszönöm megtisztelő figyelmed, nézd meg, hogyan tudnád alkalmazni!

 CSAPATBAN EGYÜTT 

Dienes Attila

Legőrültebb Konzultáns, Író

DMA cégteszt

Siker Program

 

 

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©DMA - Dienes Management Academy - ITSC WebÜgynökség

SIKERSZTORI