Legdrágább az idő!

Legyünk őszinték. Ha megnézed, mit szeretnél? Legyen cégedben IDŐ és PROFIT. Jól gondolom? Ha igen, akkor ez  Neked szól.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem a legtöbben arra panaszkodnak, hogy nincs idejük. Ez pedig borít mindent: nincs idő az új lehetőségekre, a családra, önmagunkra és a cégre sem.

De mi ennek a forrása? Létezik olyan, hogy nagyobb profit, több szabadidő?

Most olyat fogunk csinálni, amit virtuális konzultációnak neveztem el. Előnyei: nem kell, hogy ott legyek a cégnél és teljesen ingyen van. Hátránya: nem vagyok ott és nem segítem végig rajta. De tudod mit? Ha elkezded csinálni és elakadsz, csak szólj…

Csapjuk bele! Kérésem, hogy most csak ezt csináld, ne kezdj bele más munkába, mert nem fog előállni az eredmény.

Fontos: csak sorban haladj, és ha kész van egy, akkor lépj a következőre.

1.) Gondolj a szervezetedre!

2.) Most írd le, miből van a bevételed… Megvan?

Itt találunk most egy halom terméket/ szolgáltatást, mint pl. kiskereskedést, nagykereskedést, felhasználóknak eladott termékeket, stb.

Itt van az pont, amit szinte minden cégnél megtalálok: van ott minden és mindenkinek akarnak szolgáltatni. Bővítik a skálát a végtelenségig.

Ami egyébként rendben is lenne, ha figyelembe vennének egy tényezőt. Ez pedig a profit! Tolják az egész céget és nem nézik, hogy mi hozza a lóvét, és az idejüket elveszi a bevétel hajkurászása. Az igazi pedig az lenne, hogy egy olyat keresnének, amin haszon is van, és még viszik is.

Ennél a pontnál vigyázz a gondolatodra, mert nekem az szokott előjönni, hogy nincs ilyen, mindent árulni kell, hogy megéljünk. Ez oké, csak helyezzük a vevők figyelmét arra, amin nyereség van!

3.) Tehát, ez egy nehezebb lépés, mert olyat kell találnod, amin bőségesen keresel. Most találj olyan szolgáltatást/terméket, amin kereslet és profit is van.

Megvan? Csak írd le, ami eszedbe jut.

Mondok egy egyszerű példát: egy üzletben csináltuk, hogy a pillanatragasztót és a ceruzaelemet nagyon vitték, ezért nagy tételben olcsón felvásároltuk és a bolt több pontján nagy tárolókba kiraktuk… Sőt, még a kasszánál is hegyekben állt és a blokkolás végén megkérdezték: – Nagyobb üdítővel vagy krumplival? … No jó, vicceltem, de biztos érted.

Szokás a kereskedelemben, hogy az akciós terméket olcsón kihelyezik, mert azt is el kell adni. Persze, hogy el kell! De figyeljünk arra is, hogy keresni akarunk az üzleten, nem? Ezért kérlek, hogy válassz egy olyan állandó terméket/szolgáltatást, amit előtérbe tudsz helyezni és cikket írni róla, annak a specialistájának lenni, meg ilyenek…

Ha pedig értékesítésről beszélünk, a helyzet hasonló: van minden a puttonyban és drága idő megy el azzal, hogy próbálunk mindenre figyelmet helyezni, és az eredmény végül a szétszóródás. Próbálunk mindenre figyelni, ami lássuk be: képtelenség!

Ez a gyökere annak, hogy nem marad időnk arra, ami fontos, ez pedig a haszon! Végülis, nem ezért alapítottad a céged?

Adj a vevőknek olyat, ami számára értékes és keress is rajta!

Tehát találj olyan szolgáltatást, amit előtérbe tudsz helyezni. MINDIG!

A többi már egyszerűbb lépés.

4.) Tedd ezt elérhetővé minden csatornán! Csinálj róla sok videót, ahol a vevők elmondják, hogy mennyire jó vagy! Mondják el a vevők nagy betűkkel a katalógusod elején, hogy igen, ez nagyon jó.

Az időfaktor igen fontos és ne kótyavetyéld el arra, ami nem vezet a célodhoz és nem hoz profitot.

Ne feledd: ahogy eddig csináltad, az oda vezetett, ahol most tartasz. Ha nagyobb profitot és több szabadidőt akarsz, akkor keményen be kell vezetned néhány olyan technológiát, amit a Minta Cégeimben használunk. Ne halogasd, hiszen igaz a közmondás: AZ IDŐ PÉNZ!

Köszönöm megtisztelő figyelmed, nézd meg, hogyan tudnád alkalmazni!

 “Nagyobb profit, több szabadidő!”

Dienes Attila

Legörültebb Konzultáns, Író

DMA cégteszt

Siker Program

 

 

 

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©DMA - Dienes Management Academy - ITSC WebÜgynökség

SIKERSZTORI